Moniek Mathijssen

Moniek Mathijssen is kenniskringlid van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde. Ze is sinds 2019 verbonden aan het lectoraat.

Opleiding

Eerder rondde Moniek opleidingen af tot doktersassistente en verpleegkundige. In 2015 studeerde ze af aan de opleiding HBO-Verpleegkunde bij Avans Hogeschool. In 2018 rondde ze de opleiding Palliatieve Zorg Verpleegkundige af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Loopbaan

Moniek werkte bij de GGZ Westelijk Noord-Brabant met verschillende doelgroepen, zoals mensen met een psychose of schizofrenie, ouderenpsychiatrie en chronische psychiatrie. Ook werkte ze in een verpleeghuis op de afdeling psychogeriatrie. Sinds 2017 werkt ze bij Avoord Zorg en Wonen.

Expertise

Dankzij haar jarenlange ervaring in de dementiezorg kan zij collega’s coachen en ondersteunen in het omgaan met mensen met dementie. Ook biedt ze ondersteuning bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Vanuit haar interesse en specialisatie in de palliatieve zorg kwam ze in contact met het lectoraat Zorg rond het Levenseinde.

Onderzoek

Moniek doet onderzoek naar beslissingen rond het levenseinde bij dementie. Het doel daarvan is het ontwikkelen van een hulpmiddel voor zorgverleners om beter om te gaan met dilemma’s in de communicatie met naasten rond de levenseindezorg van mensen met dementie.