Sharissa Corporaal

Sharissa Corporaal is Senior Onderzoeker bij het lectoraat Zorg rond het Levenseinde en afstudeerbegeleider van studenten Verpleegkunde.

STUDIE EN LOOPBAAN

Sharissa is afgestudeerd aan de Radboud University Nijmegen waar ze haar master in de biomedische wetenschappen heeft behaald, met specialisatie in de bewegingswetenschappen en pathobiologie. Daarna is Sharissa gepromoveerd in de neurowetenschappen aan de KU Leuven in België. Het thema van haar promotieonderzoek was neuroplasticiteit bij sensorische-motorische integratie bij opgroeiende kinderen. Ze was eerder manager Onderzoek & Innovatie bij een ouderenzorgorganisatie, waar ze zich bezighield met praktijkgericht onderzoek binnen de dementiezorg. 

EXPERTISE

Sharissa gebruikt haar expertise van wetenschap en praktijkgericht onderzoek bij het adviseren van lectoraatsonderzoekers en studenten. Haar ambitie is om wetenschap, praktijk en onderwijs beter op elkaar aan te laten sluiten. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar tegelijkertijd blijft het een uitdaging om ze goed met elkaar te verbinden.

ONDERZOEK

Sharissa is op dit moment betrokken bij projecten rond Levenseindezorg bij Dementie.