Ruud Uitterhoeve

Ruud Uitterhoeve is kenniskringlid van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde.

Ruud Uitterhoeve werkt sinds januari 2012 als docent Verpleegkunde bij de Academie voor Gezondheidszorg in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast is hij afstudeercoördinator en lid van de curriculumcommissie Verpleegkunde.

Carrière

In 2009 rondde Ruud de opleiding Medische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen af. Hij promoveerde op het proefschrift ‘Nurse Responsiveness to emotional cues of cancer patients – development of a training program’. Daarna was hij enkele jaren werkzaam als oncologieverpleegkundige en verpleegkundig specialist oncologie bij het Radboudumc in Nijmegen. Een aantal jaren was hij werkzaam als onderzoeker bij IQ healthcare, een van de 50 afdelingen binnen het Radboudumc en onderdeel van het Radboud Insitute for Health Sciences.

Expertise en interesse

Ruud is gespecialiseerd in observatieonderzoek en systematisch literatuuronderzoek. Thema’s die zich afspelen op het snijvlak van verpleegkunde, oncologie en palliatieve zorg hebben zijn bijzondere interesse. Zijn onderzoeks- en medische kennis zet hij graag in voor het lectoraat.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.