Romulus Petrina

Romulus Petrina is betrokken bij het lectoraat Zorg rond het Levenseinde.

Romulus Petrina is werkzaam als docent bij de Academie voor Sociale Studies Breda. Hij is programmaleider van de minor Licht-verstandelijke beperking. Daarnaast houdt hij zich bezig met onderwijsontwikkeling, waaronder onderzoeksvaardigheden en rehabilitatie. Romulus werkte mee aan de lespakketten inclusie, het signaleren van maatschappelijke problemen, zelfregulatie en het creëren van een leefmilieu. Hij is mede-auteur van 2 studieboeken over sociaal pedagogische hulpverlening en inclusie in de zorg. Tussen 2011 en 2016 werkte hij als onderzoeker bij het Expertisecentrum Veiligheid.

Loopbaan

Tot 2009 was Romulus als permanent lid van de commissie Ethiek betrokken bij de stichting Amsta in Amsterdam. Eerder werkte hij in Boekarest op het gebied van gezinsondersteuning.

Expertise

Zijn aandachtsgebieden zijn verandering van normen en waarden, inclusie en re-integratie, gedragsverandering, gezinsondersteuning, zelfregulering, het creëren van een therapeutisch leefmilieu en het nemen van ethische beslissingen in de zorgpraktijk. Romulus heeft een master in de sociologie van de Universiteit van Keulen en een licentiaat in de wetenschappen van het MEDO-instituut te Kerkrade. Ook is hij gecertificeerd commissaris/toezichthouder voor zorgorganisaties in Nederland.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.